Sla navigatie over

Vragenvuur gaat van start in Ninove

Ninove,

Op 28 november vinden jullie mij in Café Roosevelt. Onze reeks “Vragenvuur met Egbert” begint in jullie mooie stad. Samen drinken we een pint. Maar samen gaan we ook in gesprek. Ik wil met jullie in gesprek gaan over het België van 2030. We willen dat moment kunnen vieren, maar zal dat lukken?

Ninove, dat we bij jullie beginnen is geen toeval. Met Tania de Jonge heeft Ninove een daadkrachtige liberale burgemeester. Ze verhoogde de veiligheid en maakte de stad mooier. Maar, er liggen kapers op de kust van de democraten. In jullie stad is dat het meest zichtbaar. Extreemrechts houdt zich klaar voor de volgende verkiezingen. Ze willen Ninove claimen als eerste Vlaamse stad met een extreemrechtse burgemeester.

De nationale strijd van 2024 zal in Ninove dus symbolisch worden. De strijd tussen liberale stemmen van de redelijkheid en extreemrechtse roepers zal hard gevoerd worden. We zullen samen sterk moeten zijn. We zullen er samen moeten staan. We zullen de eer van Ninove hoog moeten houden.

Voor een liberale voorzitter gaat deze clash naar de essentie van de democratie, en daarom vind ik die strijd zo belangrijk. We moeten beschermen wat we sinds de vorige eeuw hebben opgebouwd. Onze liberale vrijheden, onze rechtstaat, onze welvaart en onze ontwikkeling lijken tegenwoordig te vanzelfsprekend. Alsof we die nooit meer kunnen kwijtraken.

Maar kijk naar Rusland. Eén leider is voldoende om een heel land in een ijzeren greep te houden. Eén leider is voldoende om onze vrijheden in te perken. Dat maakt de strijd tegen extreme partijen zo essentieel: wij willen dat iedereen vrij kan blijven. Iedereen moet van ons mooie land kunnen blijven genieten. Zonder dat onze liberale principes teruggedrongen worden.

Daarom, Ninove, is jullie stad de mooiste stad om ons vragenvuur te lanceren. Is België bedreigd? Hoe gaan wij onze vrijheden beschermen? Hoe kunnen we onze rechtstaat versterken? En hoe werpen we allemaal samen een dam op tegen extreemrechts?

Dat bespreek ik met jullie, in Café Roosevelt. Ik ga geen enkele vraag uit de weg. En daarna praten we na aan de toog.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren